CANTIKDANSEDAP

selamat datang ke blog CANTIKDANSEDAP

selamat mencuba resipi-resipi dari BUMI KENYALANG......

Saturday, November 20, 2010

Biskut Choc-orange



Bahan-bahan
A
250 gm mentega
80 gm gula perang (brown sugar)
2 sudu teh esen vanilla
3 sudu teh pes coklat

B
50 gm halwa kulit limau (cincang halus)
100 gm walnut (bakar sekejap, buang kulit & cincang halus)- boleh juga menggunakan badam cincang
330 gm tepung gandum

C
coklat perisa oren

1. Pukul kesemua bahan A sampai sebati.
2. Masukkan bahan B dan uli perlahan sehingga rata.
3. Canai doh tadi dan terap dengan acuan berbentuk hati. Bakar sampai masak. Sejukkan biskut.
4. Cairkan coklat oren secara double boil. Celupkan separuh biskut tadi ke dalam coklat cair & biarkan kering. Hias biskut mengikut kreativiti masing-masing.

1 comment: